Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков,

...
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков,
Коментари Харесай

Росен Желязков ще бъде на официално посещение в Азербайджан на 4 март

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде на публично посещаване в Република Азербайджан на 4 март 2024 година Визитата е по покана на ръководителя на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент) проф. доктор Сахиба Гафарова, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с ръководителя на Народното събрание на Азербайджан проф. доктор Сахиба Гафарова. След срещата на „ четири очи “ на ръководителите на двете законодателни институции ще стартират пленарните диалози сред представителите на парламентите на България и Азербайджан. Росен Желязков ще се подпише в почетната книга за публични посетители на азербайджанския Милли Меджлис.

 

В началото на визитата ръководителят на парламента Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще отдадат респект пред паметта на националния водач Гейдар Алиев в Алеята на достойнството. Предвижда се по-късно народните представители да положат и венец в Алеята на мъчениците.

 

По време на формалното посещаване в Баку ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва и с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев.

 

В състава на българската делегация са народните представители от Групата за другарство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид (ПГ на ДПС) и депутатите Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “), Драгомир Стойнев (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов (ПГ „ ИТН “).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР